Tarım ve Orman Bakanlığı, Yemekhane ve Kafeterya İçin Tatlı İhalesi Düzenledi
Tarım ve Orman Bakanlığı, Elektronik Kamu Alımları Platformu aracılığıyla 26 Kasım 2024 tarihinde, 2025 yılı için yemekhane ve kafeteryada kullanılacak çeşitli sütlü tatlılar, şerbetli tatlılar ve börek çeşitleri için ihale gerçekleştirdi.
Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan’ın haberine göre, ihale sonucunda 9 Ocak 2025 tarihinde bir yemek firmasıyla 8 milyon 597 bin 750 TL değerinde bir sözleşme imzalandı. Bakanlık, ihale şartnamesinde tatlılar için belirlenen özel gereksinimlere de yer verdi.
Örneğin, 1 kilogram cevizli baklavada yüz gram mısır nişastası, 200 gram özel buğday unu, 100 gram ayçiçek yağı, 100 gram sade yağ, 0.18 gram tuz, 190 gram su, 150 gram yeni mahsul ceviz içi, 350 gram toz şeker ve 1 yumurta kullanılacak. Sütlü Nuriye için ise 200 gram özel buğday unu, 80 gram mısır nişastası, 100 gram sade yağ, 1 yumurta, 100 gram ayçiçek yağı, 150 gram fındık içi, 250 gram toz şeker, 0.18 gram tuz, 150 gram su ve 200 gram süt gerekecek.
Birinci Sınıf Kalite Koşulları
İhale şartnamesinde tatlıların kalitesi detaylı bir şekilde tanımlandı. Ürünlerin taze olması, kendine özgü tat, koku ve görünüşe sahip olması; malzemelerin birinci sınıf kalitede olması, kullanılan ceviz, fındık ve fıstığın taze ve karakteristik bir aroma taşıması istenmektedir. Ürünlerde yalnızca beyaz toz şeker ve yüzde yüz inek sütü kullanılacaktır.
Ayrıca, tatlıların üzerinde uygun miktarda Antep fıstığı bulunması gerektiği de şartnamede belirtilmiştir.